Кёфте — турецкие котлеты/Kofte — turkcha kotletlar
е:
Ингридиенты на 12-16 котлет (зависит от размера):
600г фарша из говядины или баранины
100г говяжьего или курдючного жира
1 красный болгарский перец
1 средняя луковица
5-6 веточек петрушки
120 мл. топлой кипяченой воды
соль и черный молотый перец
по желанию красный острый перец в хлопьях
2-3 ст.л. растительного масла
1. Лук , красный болгарский перец, петрушку и жир мелко измельчить ножом. Важно, чтобы продукты были нарезаны действительно мелко, тогда не придется жарить котлеты бесконечно долго. Мясорубка не подойдет, так как весь сок вытечет.
2. Фарш выкладываем в миску, добавляем жир, болгарcкий перец, лук, петрушку, перцы, соль и воду.
3. Вымешиваем руками как тесто и хорошенько отбиваем – берем фарш, приподнимаем над миской и бросаем обратно. Вы заметите, что фарш постепенно посветлеет, станет упругим и однородным. Из хорошо отбитого фарша котлеты получатся сочными и не развалятся при готовке.
4. Фарш поставить в холодильник на 2 часа.
5. Слепите котлетки круглой формы небольшого размера.
6. Хорошенько разогрейте масло на сковороде (иначе котлеты прилипнут к дну).
7. Жарить на высоком огне 2-3 минуты с каждой стороны. Слегка прижмите лопаточкой пока жарятся. Крышкой не накрывать.
8. Готовность можно проверить проткнув серединку котлеты вилкой – если сок прозрачный, то котлета готова. Не пережарьте, чтобы котлеты не получились сухими.
Kofte — turkcha kotletlar
Masalliqlar:
600g mol yoki qo’y go’shti qiymasi
100 g mol yoki dumba yog’i
1 ta qizil bulg’or qalampiri
1 ta o’rtacha piyoz
5-6 novda petrushka
120 ml iliq qaynagan suv
maydalangan qora muruch va tuz
2-3 osh qoshiq o’simlik yog’i
1. Piyoz, bulg’or qalampiri, petrushka va yog’ni pichoq bilan juda xam mayda qilib to’g’raymiz. Mayda to’g’rash juda muhim, sabibi kotletlar tez pishadi. Qiymalagich to’gri kelmaydi. Sabibi masalliqlarni suvi chiqib ketadi.
2. Qiymani idishga solib, ketidan yog’, piyoz, bulg’or qalampiri, petrushka, tabga ko’ra tuz, muruch va suv solib yaxshilab aralashtiramiz .
3. Qiymani qo’limiz bilan xuddi xamir qorgandek aralashtiramiz va qiymani ko’tarib idishga bir necha marotaba tashlaymiz.. Qiyma tayyor bo’ganini rangi ocharishidan va elastichniy bo’lib qolganini sezasiz. Tuxumsiz xam qiyma sochilib ketmaydi va kotlet xoliga keltirish juda xam oson bo’ladi.
4. Idishni ustini salofan bilan yopib, qiymani 2 soatga sovutgichga qoyamiz.
5. Qiymadan dumaloq shaklda kotletlar yasab olamiz.
6. Tovaga yog’ solib yaxshilab qizdiramiz. Yog’ va tova yaxshilab qizigan bo’lishi kerak, sabibi pishirishi jarayonida kotletlar yopishib qolmaydi.
7. Kotletlarni xar bir tomonini baland olovda 2-3 daqiqadan qo’vuramiz. Pishirish jarayonida kotletlarni ustini kapkir bilan engilgina bosib — bosib pishiramiz. Bu tezroq va yaxshi, ichigacha pishishiga yordam beradi. Bu qiymadan shashlik xam juda mazali chiqadi. Источник видео youtube.com/watch?v=r1jNT_uxZp0